dinsdag 17 november 2009

Een mooie riviertocht naar Lamanai

Belize is toch een beetje te zwaar voor onze bankrekening, die na 15 maanden reizen toch al redelijk geplunderd is. We besluiten dus niet al te lang te blijven plakken en reizen noordwaards richting Mexico met een tussenstop in Orange Walk, vanwaar we de prachtige riviertocht zullen beginnen naar Lamanai, Belize z'n Maya-erfenis.

De dag begint een beetje wreed wanneer we een vleermuis z'n pootje moeten afsnijden waarmee hij aan de auto-antenne vasthangt (zoniet gaat hij zeker dood). Net als we ons helden voelen doordat we zijn leven gered hebben, vliegt een vogel langs en pikt onze gewonde vriend uit de lucht. Gelukkig vergaat het ons beter vandaag.

De boottocht is lang maar er is zoveel te zien dat we niet verveeld raken: iguana's, krokodillen, ontelbare vogels, vleermuizen en een paar hongerige aapjes! De tempels Lamanai (eens een van de belangerijkste knooppunten in de mayawereld met in zijn hoogdagen een bevolking van 35.000 maya´s) krijgen door de moeilijke tocht er naartoe amper een kleine twintig man per dag te zien. Het mooi bewaarde hoofd op de tempel, dat de site bekend maakt, gaat binnenkort terug onder zijn beschermende steenlaag, we zijn dus een van de laatste die dit prachtig beeld te zien zullen krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten