zaterdag 14 november 2009

Memorabele ontmoetingen op Caye Caulker

Wanneer we op Caye Caulker aankomen worden we begroet door een rastaman die zegt: "Welcome to paradise, the first and most important thing is... GO SLOW." Een raad die hier serieus genomen wordt merken we al snel. Buiten enkele golfkarretjes waarvan de functie is aangeduid met een plakbandje (police, taxi) gaat alles en iedereen hier inderdaad aan een heerlijk slakkentempo. We vinden een krotterig bungalowtje op stelten maar het is tenmiste betaalbaar en tot onze grote verbazing heeft het de beste douche sinds lang!

Alhoewel hier veel toeristen komen zijn de mensen nog super vriendelijk, praatjes slaan en wat rondkuieren zijn dan ook een zalige bezigheid.




Uiteraard tekenen we in voor een duiktrip naar "The Blue Hole", een 120 m diepe schacht waar je tussen de stalagtieten en haaien kan zwemmen op 45 meter diep. Indrukwekkend! Maar het moet niet altijd duiken zijn... een snorkeltrip naar Hol Chan National Park is eveneens fantastisch! Buiten de vele schildpadden en haaien wordt onze natte droom (letterlijk dan) werkelijkheid wanneer we plots een donkere massa voor ons zien die steeds dichterbij komt en stilaan de vorm aanneemt van een reusachtige Manatee, een vriendelijke zeekoe die met uitsterven bedreigd is. We mogen ons ongelooflijk gelukkig prijzen dat we de kans hadden met dit prachtige beest een half uurtje mee te zwemmen, aangezien de speciale manatee-tours (en eigenlijk de overheid van Belize ook) het verbieden om met deze dieren het water in te gaan...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten