zaterdag 14 november 2009

Rastafari´s in Belize City!

Niet vaak was het verschil tussen twee landen zo duidelijk als bij het oversteken van de grens met Guatemala en Belize. Dit is onmiskenbaar "The Caribbean"! Meteen na onze aankomst in Belize City worden we aangesproken door enkele vriendelijke rastafaris, die erg behulpzaam zijn maar altijd wel iets te verkopen hebben. Het is even slikken, het goedkoopste kamertje dat we vinden kost ons 30 US per nacht, we kunnen net (niet) onze benen strekken in bed.

Belize City komt, waarschijnlijk ook omdat het zondag is en de straten er verlaten bij liggen (enkele zatten die op de stoep slapen niet meegeteld) wat bedreigend over (we denken dat het een beetje aan de eeuwige bang-van-de-zwarte-man-angst ligt) . We moeten er een beetje inkomen...

Belize Zoo is een heerlijke uitstap. In plaats van hoge elektrische hekken worden we hier van de dieren gescheiden door slechts een kippengaasje waar je gemakkelijk kan overleunen om een foto te maken. Zo gebeurd het dat we een tapir aaiden, een Jaguar de camera bijna opeet en enkele beestjes gewoon op de paadjes rondlopen in plaats van binnen hun omheining.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten